A Reiki

 

Mi a Reiki?

Rengeteg szó van rá, még sincs rá szó, nem tudod kifejezni, nem tudod gondolatokkal megragadni. Ha megragadod, eltűnik, ha engeded, megtapasztalod, amit nem tudsz szavakkal elmondani. 11 éve járom utamat ezen az ösvényen és a Reiki minden pillanatban más, amint kiragadnék egy pillanatot, hogy elmondjam Neked mi a Reiki, megszökik.

Ha szavakat szeretnél, keress őket, ha tapasztalni szeretnél, csak merülj el benne. Menj befelé a középpontodba, ott megleled a meglelhetetlen, ott megtalálod a válaszokat szavak nélkül. Számomra ez a Reiki, elmerülés, repülés, séta, szavak, gondolatok, szavak nélküliség, gondolatok nélküliség, minden, semmi, bármi, létezés. Éppen az, aminek lennie kell.

Tapasztaló jelenlét.

Amikor valakivel egy kezelés erejéig összekapcsolódunk, és eggyé válunk a jelen-létben, mégis megmarad ő meg én, amikor megjelenik valami más is, valami, ami mindkettőnket tartalmaz, ami megengedi, hogy én legyek a kezelő és ő legyen a kezelt, ugyanakkor elmossa a határokat is. Megfoghatatlan. Ereje kifogyhatatlan.

 

Gyógyító erő, mert elképzelésektől mentes létezésének lényege a harmónia. Egységes egyensúly, mely létezésünk természetes állapota. Eljut legmélyebb lényegedig, ahol megszűnik család, munka és pénz, ahol nem kapsz választ kifogyhatatlan vágyaid kielégítésének módjára, vagy arra, hogy hogyan tudnál jobban játszani, csak elvisz magadhoz, a legmélyebb részekhez, felébreszt és megmutatja lehetőségeidet.

A Reikit megfogalmazni, mint a végtelent megragadni.

 

IMG_0093

 

A Reikivel eggyé válva testi-lelki-szellemi EGÉSZ-ségre lelsz, harmóniára, képes leszel jelen lenni, tapasztalod a boldogságot, ami minden pillanatban jelen van. Csak zavarod az adást! Ezek a zavarok eltűnnek a kezelések és gyakorlás segítségével, és egy magasabb szintű látásmódhoz és tudatos élethez vezet.

Mesterem azt a feladatot adta nekem egyszer, hogy meditáljak a következőről: „A gondolatok jó szolgák, de nem az igazi tanítómesterek”. Sokáig végeztem ezt a feladatot, sok gondolatom volt, sokszor kerültem zsákutcába a gondolataimmal. Sokszor tettem fel a kérdést. Akkor kik az igazi tanítómesterek? Vagy mik, vagy mi, vagy hol van?

Aztán egyszer csak csend lett és ráébredtem, hogy a csend az, az a lehetőség, hogy megszülethetnek a gondolatok, hogy van hol megjelenniük, a lehetőség, az a lényeg minden mögött. A csend az igazi tanítómester.

 

IMG_0075

A Reiki csend

A Reiki jelenlét

A Reiki szeretet

A Reiki élet

A Reiki jelenségeket tartalmazó lényegiség

A Reiki üresség, ami tele van lehetőségekkel

A Reiki semmi, amiben minden benne van