Usui Shiki Ryoho

Usui Shiki Ryoho (az iskola, a módszer)

 

drmikaousui

A Reiki „A boldogság titkos módszere, csodás gyógyír minden bajra” (Mikao Usui)

Usui Shiki Ryoho, az Usui féle természetes gyógyító módszer. Mesterem, Gazdag Csaba szavaival szeretném bemutatni iskolánkat, minden, amit tudok, Tőle tanultam.

Iskolánk elnevezése tiszteletadás Dr. Mikao Usui Sensei felé, aki megalkotta ezt a rendszert, az Ő átadásán keresztül a mai napig töretlen a hagyományvonal. A módszerek, és minden technika a Reiki nagymesterek Dr. Mikao Usui, Dr. Chujiro Hayashi, és Hawayo Takata Sensei-ek tanításait örökítik tovább.

A Reiki célja a személyes szintről túllépve, a problémák okainak feltárásán keresztül megvalósítani a legoptimálisabb megoldásokat, minden szinten. Holisztikus szemléletű életmód és terápiás módszer, ahol a gyakorlók elérik a képességeik teljes kibontakoztatását, a test, az érzelmek, és a tudatosság szintjén.

 

 

Gyakorlatias iskoláról van szó, ahol saját tapasztalatokon keresztül történik a fejlődés.Reik_sun

 

Kezelési technikákkal, meditációkkal, és szituációs gyakorlatokkal történik a Reiki munka, először önmagunkon tanulunk meg segíteni, hogy ezután később mások felé is kiterjesszük az aktivitásunkat, hatékony technikákkal tudunk kezeléseket közvetíteni másoknak is. A Reiki segítségével gyógyíthatók a testi és lelki zavarok, de nem önmagáért a testi-lelki jólétért, hanem a tudatosság fejlődése következményeképpen. Ez a Reiki titka…

A Reiki rendszer az átadásokat, úgynevezett beavatásokkal valósítja meg, melynek ideje 2 napos kurzus a kezdő szinten, bár a Reiki által hozott fejlődés hosszabb időt igényel.

A magasabb fokozatok elsajátításához személyes képzésben vesznek rész a gyakorlók, és egyénre szabott programot állítanak össze a mesterek.

A Reiki rendszer képzést ad a tudatosság megismeréséhez, és a képességeink felébresztéséhez.

(forrás: Gazdag Csaba, www.facebook.com/Reikikör)